Tutoriály a Rady

Jak na vánoční firemní večírek: pozvánka, vánoční dekorace, program i kostým

Klára Švábová
4 min. čtení
4. 10. 2022
Jak na vánoční firemní večírek: pozvánka, vánoční dekorace, program i kostým

Rozhodli jste se ve firmě uspořádat vánoční večírek, ale nevíte odkud začít? Organizace programu nemusí být tak složitá, jak se může zdát. S malou nápovědou dokážete vytvořit okouzlující událost, která všechny ve firmě naladí na vánoční atmosféru.
Poradíme vám, jak můžete vyrobit pozvánky na večírek i jak si vyrobit jednoduchý vánoční kostým. Pomůžeme vám se stylovou výzdobou a zastavíme se i u pohoštění. Jdeme na to!

Jak má vypadat pozvánka na firemní večírek?

Jak vyrobit jednoduše a rychle stylové vánoční pozvánky?

Budete potřebovat pouze barevné obálky, barevný nebo přírodní motouz, nůžky, zlatý popisovač, tvrdý bílý papír, barevné papíry a děrovačku.

  1. Nejprve si nachystejte barevné obálky, jednu pro každého kolegu.
  2. Bílý papír rozstříhejte na stejně velké obdélníky tak, aby krásně zapadly do obálky. Použijete-li na stříhání kartiček dekorační nůžky, vytvoříte tím okrasné okraje a dodáte vaší pozvánce styl.
  3. Nastříhejte si tolik provázků, kolik máte obálek. Délka provázku by měla stačit na obvázání jedné obálky jako vánočního dárku.
  4. Nyní nás čeká výroba vánoční visačky: nastříhejte barevné papíry na menší obdélníky asi 3 cm na 7 cm. Na jedné úzké straně zastřihněte rohy a děrovačkou udělejte uprostřed této strany díru.
  5. Chopte se zlatého pera a na každou visačku napište krasopisem jméno kolegy, kterého chcete na vánoční večírek pozvat.
  6. Zlatým popisovačem také napište srdečné pozvání na bílé kartičky. Pokud plánujete večírek na nějaké téma, nezapomeňte to do pozvánky uvést. Nevíte, jaký text do pozvánky napsat? Inspirujte se níže v článku.
  7. Bílou kartičku s pozváním vložte do obálky, obálku zalepte. Na provázek navlečte visačku se jménem kolegy či kolegyně a převažte jím obálku jako vánoční dárek. Hotovou pozvánku můžete doručit majitelům.

A jaký napsat text do vánoční pozvánky?

Pozvánka může být elegantní i vtipná. Do textů níže stačí doplnit čas a místo konání akce.

  • Přijměte pozvání na vánoční párty. Sejdeme se u vánočního punče v kostýmech na téma _ dne _ v _. Veselé Vánoce!
  • Rozvlníme boky na Franka Sinatru, okoštujeme cukroví, zalijeme to kvalitním mokem a budeme se bavit! Přijměte pozvání na vánoční večírek dne _ v _. Veselé Vánoce!
  • Pokud nepatříte mezi Grinche, jistě s radostí přijmete toto pozvání na firemní vánoční večírek. Užijte si s námi večer  _ v _. Veselé Vánoce!

Téma večírku a vánoční kostým zaručeně pobaví

Nejzábavnější večírky bývají ty, na které se všichni dopředu chystají a těší. Jak docílit toho, aby si každý před odchodem na párty pořádně rozmyslel, co na sebe? Dejte večírku jasné téma a budete ještě dlouho vzpomínat, v jaké parádě se kdo předvede. Téma může být úzce spojeno s vaší firmou, nebo může být zcela náhodné. Například provozujete-li síť prodejen s potřebami pro mazlíčky, zvolte si jako téma vánočního večírku „mazlíčci”. Oblíbená témata jsou také „superhrdinové” nebo třeba „Mé vysněné povolání”.

Jednoduchá a rychlá vánoční maska pro dámy

Zapomněla jste na vánoční kostým a za hodinu máte vyrazit na večírek? Žádný problém. Masku soba vytvoříte za pár minut. Na tento vánoční outfit si vystačíte s tím, co máte doma. Tak rychle do toho:

Přineste si červenou rtěnku, kartonovou krabici, čelenku, nůžky, lepidlo a hnědou pastelku či fixu. Z kartonu dvakrát vystřihněte sobí parůžek tak, aby byl souměrný a dole spojený. Když tento parůžek přeložíte přes čelenku a slepíte jeho okraje, máte ve chvilce hotový základ masky. Z kartonu můžete vystřihnout také ouška a vystínovat je hnědou pastelkou. Nyní už jen chybí červené šaty, perfektní rudá rtěnka a také rtěnkou namalovaný čumáček. Vklouzněte do lodiček a můžete vyrazit!

Buďte styloví a zvolte jednoduché vánoční dekorace

Jak jednoduše vyzdobit zasedací místnost nebo kancelář? Jaké vánoční dekorace zvolit na stůl a jak stylově ozdobit stromeček? Volíme cestu “v jednoduchosti je krása”, proto pro kanceláře doporučujeme vybrat velmi decentní dekoraci. Postačí menší vánoční stromeček a jmelí do skleničky na každý pracovní stůl. Nebo zavěste na dveře jednoduchý vánoční věnec a do skleničky na stůl vložte opentlenou smrkovou větvičku. Společné zdobení vánočního stromečku může být příjemná událost na začátku adventních dní, při této příležitosti můžete také rozdat kolegům pozvánky na vánoční večírek.

Vánoční origami

Jako vánoční ozdoby můžete použít origami poskládané z červených a zelených barevných papírů. Můžete ho zavěsit na vánoční stromeček nebo ho nechat položené na stole.

Vánoční ozdoby z papíru jsou vkusné, jednoduché a levné. Nepotřebujete nic než barevný papír a svou kreativitu.

Program a hry na vánoční večírek

Lámete si hlavu s programem na vánoční večírek pro vaši firmu? Nejdůležitější je dát prostor přirozené konverzaci a zábavě. Pokud si ale chcete být jistí, že se hosté nebudou nudit, máme pro vás pár tipů na program:

Zvolte nejlepší masku

Rozdejte všem papírky z barevného bločku a požádejte je, aby napsali jméno kolegy, který přišel v nejlepší masce. Výherce vyhlaste a odměňte například lahví kvalitního alkoholu.

Nachystejte firemní kvíz

Chystáte-li večírek v zasedací místnosti, můžete přichystat firemní kvíz. Na projektoru nebo televizi můžete ukazovat jednotlivé otázky. Můžete hrát jako jednotlivci, nebo se rozdělit do skupin. Nezapomeňte přichystat ceny pro výherce. Neurazí například dárková taška s dobrým vínem a nějakou dobrotou.

Hravé rozdávání dárků

Ani rozdávání vánočních dárků pro zaměstnance a kolegy nemusí být fádní. Můžete ke každému kolegovi vytvořit vtipný popis a ostatní mohou hádat, kdo si má pro dárek přijít. Nezapomeňte vytáhnout vtipná faux pas i největší úspěchy. Než budou dárky rozdány, všichni se skvěle pobavíte. Jaký vánoční dárek pro kolegy a pro šéfy vybrat, vám poradíme v tomto článku.

Firemní vision board

Zkuste zařadit do programu také tvorbu vision boardu pro vaši firmu. Pokud nevíte jak na to, rádi vám poradíme v tomto článku.

Přípitek a chlebíčky nesmí chybět

Na závěr si připomeňme úplné základy organizace jakékoli oslavy. Jídlo a pití na žádné párty nesmí chybět! Naplánujte si, jaký alkohol se bude rozlévat, jaký sekt použijete na přípitek. Zkontrolujte, že máte všechno nádobí, aby nikomu nechyběla vinná sklenička či whiskovka. Objednejte chlebíčky, doplňte zásoby sladkostí a párty může začít!

Klára Švábová

Klára Švábová

Marketing Specialist

Má syna, ráda jezdí na motorce a má široký přehled napříč všemi kancelářskými potřebami.

Každý pátek vám pošleme nové články do e-mailu

Buďte v obraze, přihlaste se k odběru novinek e-mailem a ZÍSKEJTE 10% SLEVOVÝ KUPÓN!. Nebojte, váš e-mail nikomu jinému nedáme a budeme vám posílat jen novinky z Officeo magazínu.

Začít odebírat novinky

Další oblíbené články