Tutoriály a Rady

Dárek pro šéfa, zaměstnance i obchodní partnery - Jak vybrat firemní dárky?

Klára Švábová
5 min. čtení
16. 12. 2021
Dárek pro šéfa, zaměstnance i obchodní partnery - Jak vybrat firemní dárky?

Nejhektičtější období roku je tu. A přesto Vánoce znamenají svátky klidu a pohody. Je to čas, kdy se s ubývajícím světlem venku stahujeme i dovnitř do svého nitra. Blížící se konec roku nás nutí bilancovat, a tak přemýšlíme nad svými vztahy, soukromými i pracovními. Mít kvalitní a především dobré vztahy v jakékoliv oblasti života je základ pro pohodový život a úspěšnou spolupráci. Proto se sluší za ně poděkovat a ukázat, jak důležité jsou.

Jak vybrat firemní dárky?

Každoročně se už od října objevuje v životě firmy jistý druh napětí s vůní skořice, purpury a jehličí. V hlavách markeťáků, asistentek, finančníků a nakonec všech zúčastněných se rojí neodbytné myšlenky: Tak čím letos potěšíme obchodní partnery? Hlavně aby to nebylo stejné jako vloni. Co rozvezeme ředitelům spolupracujících firem? Chtělo by to dobrý nápad! Co pošleme zaměstnancům a co na pobočky? Musíme dodržet budget! Má někdo nápad na dárek pro klienty? Mělo by to vypovídat o našich firemních hodnotách. Nezapomněli jste na komplimentku?

Není lahvinka jako lahvinka

I přísná firemní kultura, která se jinak na dárek ve skleněné lahvi se zátkou dívá s podezřením, nemůže namítnout vůbec nic proti síle léčivých plodů. Dárek v této lahvi zachovává jistou míru tradice, avšak klade na první místo především zdraví.

 

Co koupit šéfovi k Vánocům?

Když přemýšlíte nad tím, co koupit svému šéfovi k vánocům, je důležité zvážit hned několik faktorů. Při výběru vemte zřetel na zájmy aosobnost vašeho nadřízeného. Dále je důležité zamyslet se nad designem kanceláře, businessovém zaměření nebo osobním stylem, aby šéf dárek nejen ocenil, ale aby ho mohl také denně používat.

Luxusní dárek pro šéfa – pět tipů:

  • Darujte zážitek – poukaz na masáž, večeři, wellness nebo akční únikovku
  • Luxusní dárek – kvalitní psací pero nebo ručně vyrobený kožený zápisník 
  • Moderní dárek  – chytré hodinky nebo kvalitní bezdrátová sluchátka 
  • Degustační dárek – luxusní whisky, víno nebo kvalitní rum s výběrovými sýry a jinými delikatesami
  • Umění jako dar – stylové umělecké dílo nebo jiný designový kousek do kalendáře

Čím potěšit zaměstnance?

Dárek reprezentující vaši společnost by měl poukázat na váš zájem o budování dobrých vztahů a jejich utužování. Měl by přinést dobré rozpoložení partnerů či kolegů a také, přiznejme si to, maličko usilovat o jistou vzájemnou loajalitu. Pokud neznáte vkus obdarovaného, je nejlepší a bezpečnou volbou jedlý dárek. Dobře promyšlený chutný dárek ukáže hodnoty, za kterými si jako firma stojíte, a dáte tak najevo, jak moc si spolupráce vážíte a počítáte s ní i do budoucna. Dárkové krabičky s chutným obsahem bývají nakombinované tak, že nemůžete sáhnout vedle. Ještě lepší body vám zajistí speciální kategorie jedlých dárků. Zvlášť v zimním období, kdy potřebujeme posílit imunitu, nikdo neodmítne darovanou nálož vitamínů nebo medovou první pomoc.

Dárek pro zaměstnance – pět tipů:

  • Darujte vzdělávání – zaplaťte zaměstnancům webinář, který bude rozvíjet jejich dovednosti
  • Darujte zážitek – sportovní zážitky, adrenalinové hry nebo relaxační masáže či wellness
  • Darujte zdraví – vitamíny a doplňky stravy potěší každého
  • Moderní dárek – bezdrátová sluchátky, ergonometrickou myš nebokvalitní lampiču ocení každý zaměstnanec
  • Vytříbený dárek – Kvalitní lahvinka a k tomu něco na zub vždy potěší
Podporte firemni hodnoty vhodne zvolenym darkem_1
Podpořit firemní hodnoty můžete vhodně zvoleným dárkem.

Vánoční firemní dárek může být ekofriendly

Trendy poslední doby hovoří jasně. Udržitelnost se dostává do všech oblastí našich životů a ani Vánoce nejsou výjimkou. Zabalit dárek s ohledem na životní prostředí přitom není žádná věda. Skvělý tip je darovat pochutiny ve znovupoužitelných obalech, jako jsou například svačinové boxy nebo skleněné misky, které se dají efektně zabalit do průhledného celofánu. Radost z takového dárku trvá i potom, co je jeho obsah prohnán žaludkem obdarovaného.

Vánoční dárky pro obchodní partnery – pět tipů

  • Kvalitní dárkové koše: Luxusní vína, lahůdky, speciality.
  • Brandové předměty: Psací potřeby, USB flash disky, dárkové sady.
  • Elegantní kancelářské vybavení: Luxusní diáře, aktovky a jiné doplňky
  • Kulturní zážitky: Vstupenky na koncerty, divadlo, sportovní události.
  • Firemní teambuilding: Outdoorové aktivity, výlety, workshopy.

Originální vánoční dárek? Darujte pomoc!

Vánoce mohou přinést světlo také tam, kam obvykle příliš nedopadá. Rozdat radost a pomoc, uvědomit si hojnost a moci se rozdělit s někým, kdo třeba takové štěstí nemá, to je přeci poselství Vánoc. Zajímavým nápadem je proto například spojení vaší firmy s některou z chráněných dílen, které se možná vyskytují ve vašem okolí. Dílny bývají nápadité, a tak můžete společně vymyslet dárek, který vaše obchodní partnery zaujme i mile překvapí. Dobrý skutek, který s ním spojíte, bude hřát u srdce nejen vás.

Klára Švábová

Klára Švábová

Marketing Specialist

Má syna, ráda jezdí na motorce a má široký přehled napříč všemi kancelářskými potřebami.

Každý pátek vám pošleme nové články do e-mailu

Buďte v obraze, přihlaste se k odběru novinek e-mailem a ZÍSKEJTE 10% SLEVOVÝ KUPÓN!. Nebojte, váš e-mail nikomu jinému nedáme a budeme vám posílat jen novinky z Officeo magazínu.

Začít odebírat novinky

Další oblíbené články