Novinky a Trendy

Který diář je pro vás nejlepší?

Klára Švábová
5 min. čtení
12. 8. 2022
Který diář je pro vás nejlepší?

Nový rok s sebou nese nové možnosti, výzvy a příležitosti. Zároveň nás čekají každodenní povinnosti a radosti. Abyste si vše správně zorganizovali a nic vám neuteklo, je důležitý dobrý time management. Chcete být produktivní v práci, užívat si naplno své volno a rodině věnovat ten nejlepší čas? Vsaďte na kvalitní diář, který bude odpovídat přesně vašim potřebám.

Podle diáře poznáš člověka! Který typ jste vy?

Vrcholový organizátor

Každý váš den má předem naplánovaný přesný rozvrh. Vaše schůzky, úkoly i volný čas díky tomu krásně navazují. Time management je váš životní styl. Díky němu jste efektivní, je na vás spoleh a ještě vám zbývá volný čas na relax. Přestože jste zaneprázdněný člověk, můžete zůstat v klidu a spolehnout se na svůj diář.

Tip pro vás – ⁠denní diář

Denní diář vám umožní rozplánovat si den po dni, hodinu po hodině. Je v něm dostatek prostoru na poznámky ze schůzky, telefonní čísla a všechno ostatní, co potřebujete mít stále po ruce. V takovém deníku najdete na každé straně pouze jedno datum. Můžete ho tedy směle využít i na pravidelné psaní checklistů.

To-do list – odlehčí vaši těžkou hlavu

Často se na vás valí hodně povinností a jde vám z toho hlava kolem? Nezoufejte, vždy se najde řešení. Stačí vše z mysli vypustit na papír. Naučte se psát si pravidelně to-do listy neboli seznamy svých úkolů. Je to úleva, když si na závěr práce proškrtáte to, co už je za vámi, přepíšete do zítřejšího seznamu to, co jste dnes zkrátka nestihli, a zavřete kancelář s lehkou hlavou. Na takové to-do listy je nejlepší denní diář.

Pán svého času

Nepotřebujete vědět, co přesně budete dělat každou minutu, ale potřebujete si pečlivě zaznamenat, který den vás co čeká. Když si domlouváte schůzku, zkoušku nebo rande, chcete mít stále po ruce možnost zaznamenat si přesný čas a jakékoli další poznámky. V telefonu nosíte události a online meetingy, v diáři zase osobní schůzky, poznámky i úkoly, na které nesmíte zapomenout. Kalendář v telefonu se pro vás nikdy nevyrovná osobnímu diáři, který každý rok založíte, a do něhož můžete zpětně nahlédnout.

Pro vás jedině –⁠ týdenní diář

Týdenní diář je pro vás nejlepší volbou. Stačí otevřít dvoustranu s kýženým týdnem a hned víte, co vás čeká. Nemusíte dlouze listovat a hledat konkrétní datum. Dvoustrana rozdělená na sedm dní vám nabídne přehlednost i dostatek prostoru na poznámky. Vyberte si typ a variantu týdenního diáře podle vašeho gusta. Mnohé vám umožní plánovat i pracovní dny po hodinách nebo nabídnou prostor pro vlastní zápisky, vzpomínky či motivační cíle.

Podle diáře poznáš člověka! Který typ jste vy?

Zodpovědný volnomyšlenkář

Je pro vás příjemné osvěžení, když vás život překvapí něčím nečekaným. Změny plánů vás nerozhodí a rádi proplouváte světem, aniž byste přesně věděli, co bude zítra nebo za týden. Také umíte být zodpovědní, a když se na vás někdo spoléhá, nezklamete ho. Víte, že máte v kapse vždy pomocníka, který vám poradí, kdy máte naplánované setkání na přesný čas nebo kdy musíte splnit nějaký důležitý úkol. Váš diář není velký, není přeplněný strukturovanými plány, je laskavě jednoduchý a úplně stačí pro zapsání důležitých událostí, vzpomínek, cílů a snů.

Váš parťák – čtrnáctidenní diář

Čtrnáctidenní diář už nejspíš dobře znáte. Je to kapesní zápisník, který vám napoví, kde máte příští týden být, kdy je státní svátek nebo který den jste se poprvé setkali s vaším vyvoleným. Dopřeje vám dostatek místa na krátké zápisky, a přitom nezabere mnoho místa v kapse nebo v kabelce. Můžete ho mít všude sebou. On pohlídá důležitá data a vy můžete dál proplouvat svým jedinečným světem!

Jak plánovat čas

Cestovatel v čase

Jste úplný minimalista? Nejspíš vám nejlépe poslouží měsíční diář.

Bude se vám hodit, když potřebujete připomenout, co je dnes za den, měsíc nebo rok. 🙂 Vleze se vám kamkoliv a je neustále v pohotovosti s těmi nejdůležitějšími poznámkami. Rád vám připomene narozeniny a svátky vašich blízkých. Zkrátka vždy pomůže a nikdy nepřekáží.

Když umělecká duše plánuje

Máte pocit, že si nikdy neudržíte režim, jasný plán nebo cíle, které si stanovíte? Pozornost vám utíká k barvám, snům a umělecké tvorbě? Přijměte to a zkuste to jinak!

I kreativní duše můžou vědět, kdy a kde mají být, jen musí popustit uzdu své fantazii. Zamilujte si svůj diář, tvořte ho jako své umělecké dílo a on vám na oplátku pohlídá termíny. Nebojte se barev, poezie, skic a vzpomínek. S radostí budete nosit svůj diář všude sebou, a dokonce i po letech se k němu rádi vrátíte zavzpomínat.

 Našli jste svůj přístup a také diář, který se pro vás nejvíce hodí?

Každý zápisník, deník, blok, kalendář nebo diář vám může skvěle pomoci při práci i v osobním životě. Nejvíc však každému z nás pomůže, když dopíše to do list, vyčistí si hlavu, zavře diář i kalendář v telefonu, přivoní si k dobré kávě a na chviličku zastaví čas.

Čas na přestávku u dobré kávy
Klára Švábová

Klára Švábová

Marketing Specialist

Má syna, ráda jezdí na motorce a má široký přehled napříč všemi kancelářskými potřebami.

Každý pátek vám pošleme nové články do e-mailu

Buďte v obraze, přihlaste se k odběru novinek e-mailem a ZÍSKEJTE 10% SLEVOVÝ KUPÓN!. Nebojte, váš e-mail nikomu jinému nedáme a budeme vám posílat jen novinky z Officeo magazínu.

Začít odebírat novinky

Další oblíbené články