Novinky a Trendy

Jak se připravit na dokonalou prezentaci? Víme, jak na to

Gabriela Tomková
5 min. čtení
24. 3. 2022
Jak se připravit na dokonalou prezentaci? Víme, jak na to

Sloveso „prezentovat“ můžete vyskloňovat, ať už potřebujete předat do týmu novou myšlenku či strategický cíl, nebo plánujete představení svojí společnosti na veletrhu či výstavě. Každý, kdo už někdy cokoli prezentoval, ví, že pečlivá příprava je polovina úspěchu. Kvalitní a profesionální vybavení je ta druhá půlka. V našem článku nenecháme nic náhodě.

Post-covidová realita zasedačky

Svět kanceláře se navrací do normálních kolejí. Dimenze meetingů a schůzek se znovu odehrává ve 3D realitě. Hurá! Nezapomněli jste však na něco? V poslední době se vaše zasedačka nepoužívala a vy se teď máte vrátit k nekončícímu proudu po sobě jdoucích meetingů a prezentací. Zkontrolujte zasedací místnost, než se pustíte do „větších akcí“. Obsah vaší prezentace může být totiž sebeúchvatnější, pokud jej ale nebudete moct kvalitně předat publiku, vše bude ztraceno. Představte si: snažíte se nakreslit například schéma svého návrhu na flipchart, kterému chybí čisté listy, navíc fixem, který je vyschlý. Co se stane? Vaše publikum se začíná nudit, vy cítíte první krůpěje potu stékat po zádech dolů a celkový dojem z prezentace klesá.

Na co si dát pozor?

Každý školák ví, že máme pět smyslů: zrak, sluch, čich, chuť a hmat. Problém v soustředění nastává, jakmile je jeden z těchto smyslů v nepohodě. Většinu z nich totiž používáte každý den, ani si to neuvědomujete. Potřebujete publikum naladěné a v pohodě. Zkontrolujte proto nejlépe den předem, jestli na stole nezůstaly od poslední porady šálky s nedopitou kávou nebo něco nezapáchá v koši.

Kdo je připraven, není zaskočen

Máte dost prostoru na kreativní podněty? Myslete na to, že kvalitní a profesionální vybavení by mělo být součástí každé pořádné zasedačky. Pro pochopení obsahu sdělení není nic lepšího než názorné pomůcky. Například tabuli můžete využít jako pomůcku při školení, vizualizaci nápadů při brainstormingu, pro prezentaci výsledků firmy i jako prostor pro další kreativní tvoření.

Posaďte se prosím

Přemýšleli jste nad zasedacím pořádkem? Pokud je žádoucí, aby si hosté dělali poznámky, zajistěte jim „školní“ uspořádání nábytku. To znamená, že účastníci meetingu mají před sebou k dispozici stoly či lavice, na které si mohou odložit případné občerstvení a bloky či psací potřeby. V případech, kdy prezentací potřebujete publiku jen předat hlavní myšlenky, bude vyhovovat sezení uspořádané ve stylu „divadlo“, kdy jsou zasedací židle rozmístěny do řad, podobně jako v divadle či kině.

3,2,1… JEDEME

Přibližně hodinu před prezentací je dobré zkontrolovat projektor. Není nic trapnějšího, než když musíte požádat účastníky meetingu, aby posečkali, než projektor nastavíte a seřídíte. Případně než se dovoláte někomu, kdo to umí. Pokud je váš projektor zastaralý a nedá se na něj spolehnout, zamyslete se nad investicí do nového. Dnešní projektory jsou cenově dostupné, nabízejí nesrovnatelně vyšší kvalitní zobrazení, navíc jsou lehké, snadno přenositelné a nastavitelné. Moderní technika vám usnadní práci a vaši prezentaci pozvedne na vyšší úroveň.

Nevíte jaký projektor vybrat?

Než si svůj projektor vyberete, měli byste si nejprve dobře promyslet, k čemu jej budete
konkrétně používat. Od toho se odvíjí nároky na zvolenou technologii, rozlišení nebo hodnotu jasu.
V článku Jaký projektor vybrat? odpovíme na základní otázky a pomůžeme vám vybrat ten správný.

Prezentační zařízení, stejně jako okolní svět techniky, jde stále kupředu. Dnes už se prezentéry integrují například do prezentačního prstenu nebo do pera. Tato řešení působí při prezentaci velmi elegantně a díky nabíjení přes USB už nikdy nebudete muset řešit vyteklé baterky v prezentačním ukazovátku. Také technologická řešení pro konzumenty meetingů přinášejí zajímavá řešení, třeba vylepšené chytré brýle. Nové modely mají reproduktory integrované v nožičkách a jsou vybaveny OLED displeji s FULL HD rozlišením. Mohou tak nahradit displej monitoru nebo promítací plochu plátna.

Prodejte se na veletrhu

Prodejte se na veletrhu

Skvělou zprávou pro byznys i širokou veřejnost je návrat k veletrhům a výstavám. Firmy tak mají šanci prezentovat své produkty či služby potenciálním klientům. Pro prezentaci vaší nabídky se skvěle hodí praktický informační systém s mnoha kapsami. Využití pro něj můžete najít i po skončení veletrhu nebo výstavy, třeba tím, že jej vystavíte na recepci.

Dobrým a přirozeným ambasadorem vašich firemních barev je také transparentní jmenovka, která se dá potisknout nebo třeba vybavit lanyardem (šňůrkou) v korporátních barvách. Na první pohled je tak návštěvníkům veletrhu jasné, kterou společnost vaši zaměstnanci reprezentují. Samotné jmenovky nemusíte složitě vyrábět, transparentní obaly mívají rozměr vizitky. Do průhledných visaček tak jednoduše vložíte svou vizitku a jmenovka, kterou můžete měnit či upravovat, je na světě.

Gabriela Tomková

Product Manager

Ráda vaří a když jí zbyde čas vedle výchovy syna, ráda se proběhne nebo si vyjde na výlet do přírody.

Každý pátek vám pošleme nové články do e-mailu

Buďte v obraze, přihlaste se k odběru novinek e-mailem a ZÍSKEJTE 10% SLEVOVÝ KUPÓN!. Nebojte, váš e-mail nikomu jinému nedáme a budeme vám posílat jen novinky z Officeo magazínu.

Začít odebírat novinky

Další oblíbené články