Novinky a Trendy

Co dělat doma v karanténě? Víme, jak zažít nezapomenutelný večer

Gabriela Tomková
4 min. čtení
4. 3. 2022
Co dělat doma v karanténě? Víme, jak zažít nezapomenutelný večer

Každý den čtyři stejné stěny. Převlékání z tepláků do pyžama a zase zpět. Program složený z práce a sledování televize. Procházky mezi obývákem a koupelnou. Vypadá to takto nějak i u vás? Pokud už nevíte, jak si zpříjemnit dlouhodobý pobyt doma, máme pro vás řešení. Dva vyladěné zážitkové večery, které vám vrátí úsměv na rty.

Být či nebýt?

První zážitek vám umožní být v divadle a zároveň v něm nebýt. Divadlem se totiž stane přímo váš obývák! Začněte výběrem vhodného programu. Zapátrat můžete přímo v televizním programu (např. na kanálu ČT Art), v archivu České televize nebo na YouTube. Doporučujeme se ale neomezovat na česká divadla a hledat i v zahraničí. Třeba Hamlet v podání Benedicta Cumberbatche byl v rámci projektu National Theatre Live zpracován jako film a můžeme ho s čistým srdcem shakespearovského hrdiny doporučit.

Muž a žena večer před televizní obrazovkou, se skleničkami sektu v ruce

Aby měl večer to správné kouzlo, nestačí si sednout v teplákách na gauč a čekat, že atmosféra přijde sama. Dopředu si vyrobte vstupenky s názvem díla a časem zahájení. Ty pak předejte své drahé polovičce jako pozvání na společně strávený večer. Připravte si víno a brambůrky, na stoleček umístěte také vázu s květinou. V daný večer se elegantně oblečte, učešte a zkrášlete tak, jako byste opravdu vyráželi do ulic za kulturou.

Představení začíná! Přichází elegantně oblečený pán a nabízí dámě rámě. Vede ji do divadelního sálu (obýváku), kde si chvíli povídají u sklenky vína. A pak už se roztahuje televizní opona. Na plátně se možná rozehrává drama, možná se naopak přítomní popadají smíchy za břicha. O krátké přestávce se pár občerství obloženým chlebíčkem. Po závěrečných ovacích vestoje společně diskutují o představení, dopíjejí víno, baví se. A to je konec. Všimli jste si, že jste si užili trochu kultury, a přitom jste se stali hlavními hrdiny ve své malé domácí divadelní hře?

Spaní pod širým stropem

Někomu se stýská po eleganci, vínu a podpatkách, jiný touží po horském větru ve tváři, večerech u táboráku a nocích pod hvězdami. Ani to není nemožné! Připravte si večer, o kterém budou novodobí trampi skládat písně.

Muž a žena ve stanu, který si postavili v bytě
Co dělat v karanténě? Romantiku kempování můžete zažít i doma.

Jakmile se setmí, zhasněte doma všechna světla a vypněte spotřebiče. Odložte telefony. Jediná elektronika, která by měla zůstat zapnutá, je vaše chytrá televize. Najděte si přes aplikaci YouTube jakékoli video, které zobrazuje plápolající oheň (hledejte například „fireplace“). Máte postaráno o ohňovou kulisu se zvuky praskajícího dřeva. Atmosféru může dotvořit projektor noční oblohy, který na vašem stropu vykouzlí všemožná souhvězdí mléčné dráhy, případně si doma rozvěšte žlutá vánoční světýlka. Oblečte se do teplého pohodlného oblečení a otevřete okna, ať se vaším domovem prožene severní vítr. Na přenosném vařiči (nebo klidně na sporáku) opečte špekáčky. Servírujte je samozřejmě na papírovém tácku s hořčicí a chlebem. Zabrnkejte si na kytaru, zazpívejte si o burácích nebo bednách od whiskey, zahrajte si karty a popíjejte u toho cokoli, co vás zahřeje na těle i na duši.

Aby byl zážitek dokonalý

Pokud video oheň na vaší televizi vypadá spíš jako mihotavá oranžová šmouha, možná byste se měli poohlédnout po novém modelu televize s kvalitnějším obrazem.

Co by to bylo za kempování, kdybyste se od táboráku přesunuli do pohodlné vyhřáté postele. Máme lepší nápad! V obýváku nebo na balkoně si rozložte stan a u otevřeného okna na karimatkách a ve spacáku se prospěte až do domácího tuláckého rána.


Gabriela Tomková

Product Manager

Ráda vaří a když jí zbyde čas vedle výchovy syna, ráda se proběhne nebo si vyjde na výlet do přírody.

Každý pátek vám pošleme nové články do e-mailu

Buďte v obraze, přihlaste se k odběru novinek e-mailem a ZÍSKEJTE 10% SLEVOVÝ KUPÓN!. Nebojte, váš e-mail nikomu jinému nedáme a budeme vám posílat jen novinky z Officeo magazínu.

Začít odebírat novinky

Další oblíbené články